בעיות שמיעה   שמיעה × ×’×¨×ž×•×ª ממספר סיבות חלקן מלידה וחלקן עקב פגיעה,×ª××•× ×” או מחלה. אחת הסיבות העיקריות לאובדן שמיעה היא ×”×–×“×§× ×•×ª מערכת השמיעה ופגיעה במערכת ובמרכיביה. אובדן שמיעה או פגיעה בשמיעה יכולים להשפיע על תחומים רבים בחיי היום יום, החל מקושי ביצירת קשרים חברתיים, קשיי לימוד והבעה, קושי בהתקדמות מקצועית ועוד. לכן, לטיפול בבעיות שמיעה × ×•×“×¢×ª חשיבות רבה מאוד שעשויות להיות לה השלכות משמעותיות. הדברים נכונים לגילאים שונים, אך במיוחד לגבי תינוקות וילדים שלגביהם קושי ביצירת תקשורת תקינה עם הסביבה עלול לגרום לעיכוב בהתפתחות, יצירת חיבור עם הסביבה, פיתוח שפה, לימוד ועוד. כיום, ההתמודדות העיקרית עם בעיות שמיעה הינו דרך מכשירי שמיעה, אשר זמינים במגוון דגמים וטכנולוגיות ומציעים טווח שלם של פתרונות שמיעה מתקדמים. דבר ×–×” מסייע לרבים להתמודד עם אובדן שמיעה או פגיעה בשמיעה. בנוסף, לאחרונה חלו התפתחויות שונות בתחום הטיפול בבעיות שמיעה, ונוספו אמצעים לטיפול באובדן שמיעה יחד עם שיפור הטיפולים המוצעים באובדן שמיעה וקשיי שמיעה אחרים.

מהו מכשיר שמיעה?
מכשיר שמיעה סטנדרטי הינו בעצם אמצעי שתפקידו להגביר את הקולות מן החוץ, ולהעבירם אל עצבי השמיעה באופן מוגבר. מכשיר שמיעה מורכב מכמה חלקים עיקריים : מיקרופון הממוקם בחלק של המכשיר שפונה כלפי חוץ, מגבר שמגביר את הקולות והאותות שמתקבלים מן החוץ באמצעות המיקרופון ורמקול פנימי, אלקטרודה או ויברטור – שתפקידם להעביר את הקול שהוגבר, אל עצבי השמע. קיימים הבדלים משמעותיים בין מכשיר שמיעה אחד למשנהו, כאשר ההבדלים נוגעים בעיקר להיבטים הבאים : מיקום המכשיר, גודלו של מכשיר השמיעה, פונקציות, אפשרויות התאמה לסביבות שונות, איכות השמע, תאימות למכשירי עזר ועוד.

כיצד לבחור מכשיר שמיעה?
יש דרך נכונה לפני רכישת מכשיר שמיעה, ויש מספר פעולות ובדיקות אותן יש לבצע טרם הקנייה. חשוב להבדק אצל רופא אף אוזן גרון, לבצע בדיקת שמיעה, לאבחן את סוג הפגיעה, לבדוק מה המגבלות האישיות והצרכים המיוחדים לך, לבחון מספר מקומות המתאימים ומשווקים מכשירי שמיעה ולהביא בחשבון פרמטרים כמו סוג המכשיר, מבנה האוזן, גיל, שירות ואחריות למכשיר, תמיכה בפונקציות חיוניות ועוד.

סוגי מכשירי שמיעה
סוגי מכשירי שמיעה – נהוג לחלק את סוגי מכשירי השמיעה לשלושה או ארבעה סוגים עיקריים. מכשירי שמיעה באוזן החיצונית, מכשירי שמיעה באוזן החיצונית קטנים במיוחד מסוג ' מיני ', מכשירי שמיעה בתוך האוזן, מכשירי שמיעה בתוך תעלת האוזן, מכשירי שמיעה נסתרים, ואמצעים נוספים להגברת שמיעה. כל סוג של מכשירי שמיעה קיים בשתי גירסאות: מכשיר שמיעה אנלוגי ומכשיר שמיעה דיגיטלי.

מכשיר שמיעה אנלוגי או דיגיטאלי?
מעבר להבדלים בסוגי המכשירים, מבחינת גודלם, המיקום באוזן ותכונות נוספות , שניתן לחלק את מכשירי השמיעה למינהם לשני סוגים עיקריים. מכשירי שמיעה דיגיטליים ומכשירי שמיעה אנלוגיים. יש לדעת שרוב סוגי מכשירי השמיעה המוכרים כגון מכשירי שמיעה מאחורי האוזן , בתוך האוזן או בתוך תעלת השמיעה , זמינים בשני הסוגים , גם כמכשירי שמיעה דיגיטליים וגם כמכשירי שמיעה אנלוגיים.

תקופת נסיון
חשוב לקבל תקופת נסיון לשימוש במכשיר שמיעה . תקופות הנסיון הן שונות , ויצרנים מסויימים עשויים להציע תקופות נסיון ארוכות יותר לעומת אחרים , אף שהסטנדרט הינו תקופת נסיון בת 30 ימים . תקופת נסיון במכשיר שמיעה היא אופציה מצוינת בדרך להתאמת מכשיר שמיעה נכון ויעיל .
בדגמים מסויימים תקופת הנסיון יכולה להגיע אף ל – 60 ימים . לעתים תקופה זו ניתנת להארכה בכפוף לתשלום או בתנאים אחרים של הפחתה ממחיר מכשיר השמיעה . תקופת נסיון מאפשרת בדיקת התאמתו של מכשיר שמיעה במצבים שונים , אירועים שונים בחיי היום ועוד . רק כך ניתן לקבל מושג אמיתי אם המכשיר מתאים או שעדיף לנסות מכשיר אחר . מומלץ מאוד להימנע מרכישת מכשיר ללא ביצוע תקופת נסיון . לעתים תקופת הנסיון כרוכה בתשלום אם המכשיר מוחזר ללא רכישה , כך שחשוב לברר מה עלויות תקופת הנסיון , האם יש אחריות בתקופה זו על אובדן ומה תנאי ההחזרה של מכשיר השמיעה .

מה חשוב לעשות בתקופת נסיון – כיצד להתאים את מכשיר השמיעה ?
תקופת נסיון לשימוש במכשיר שמיעה הינה רבת חשיבות . בתקופה זו ניתן להתנסות במכשיר ולוודא כי הוא מתאים לצרכים ולדרישות של האדם המסויים . ישנם מכשירים שיכולותיהם טובה יותר באיזורים פתוחים בעוד אחרים מותאמים טוב יותר לשיחות באיזורים הומי אדם וכ דומה . כך שלמרות שחברות שונות יכולות להיחשב כמוצלחות , רק התנסות במכשיר יכולה להגדיל את הסיכוי שהמשתמש יתרגל למכשיר השמיעה באופן מיטבי ויפיק ממנו את הביצוע המכסימאלי .
בזמן תקופת הנסיון חשוב לבחון את השימוש במכשיר במספר מצבים רב ככל הניתן : שיחות במקומות הומי אדם בהם קולות רקע רבים ( קניון , מסעדה , רחוב עמוס מכוניות , מרכזי קניות , פאב , דואר ), שיחות ושמיעה כללית במקומות פתוחים ובמרחבים בהם יש רוח כמו ליד הים או בפארק , ברחוב , תוך הליכה , במקום העבודה , בשיתוף עם מספר אנשים ומנגד גם בשיחות ' אחד על אחד ', במקומות שקטים כמו ספריה או תיאטרון , קולנוע ובפעילויות נוספות שאנו נוהגים לבצע .
במצבים שונים קרוב לוודאי שמי שמתנסה במכשיר ייתקל בבעיות שונות – רעשי רקע , הרגשה של הד חוזר או קולות חזקים מדי בזמן דיבור , צפצופים או קושי לשמוע , הרגשה מוזרה של הקולות ועוד .
חשוב לחזור אל האודיולוג או ספק מכשיר השמיעה ולהתייעץ עימו כיצד ניתן להתאים את המכשיר להתמודדות עם בעיות אלו , בהתאם למצבים בהם הבעיות מופיעות . במכשירים רבים ניתן לשמור תוכניות קבועות , בהתאם להעדפותיכם . חשוב לזכור כי לא כל מכשיר מאפשר שיפור של בעיות בהן נתקלים , לא כל הבעיות ניתנות לטיפול מלא ויש קשיים שמתרגלים אליהם עם הזמן .

Written by beni66